De Volkskrant 19-11-2002Bart Deuss
Kalebas Produkties. Concept en regie Wijnand Stomp. Composities en zang Izaline Calister. Familieconcert vanaf 6 jaar. 1 december Musis Sacrum.

Kokolishi's Bruiloft

Ze heeft haar bruiloft al gepland maar een vent vinden, dat is lastig. Met Juffrouw Kokolishi's Bruiloft maakte Wijnand Stomp, samen met zangeres Izaline Calister een swingend vertelconcert waarin al het bedrog en de bemoeizucht van de hele familie het ten slotte afleggen tegen dat ene sterke ding. Liefde.

Wijnand Stomp ontsluit de rijke Antilliaanse verteltraditie voor Nederlandse kinderen. In Juffrouw Kokolishi's Bruiloft nodigt Stomp de Caribische muziek live uit op het podium: een driemans combo plus zangeres Izaline Calister. Daarmee ontstaat een andere mengsmering die inhoudelijk wat lichter van toon is maar daarom niet minder smakelijk. Calister speelt juffrouw Kokolishi die haar klas (de zaal) Antilliaanse liedjes leert. Stomp doet alle tegenspelers, van bemoeizieke mama, solidaire tante tot en met alle kandidaat-echtgenoten. Op aanraden van tante schrijft Kokolishi een zangwedstrijd uit. De zaal jureert. Nadat er een waslijst van misfits voorbij is getrokken, blijven Mister X en Mister Flex over.

De gemaskerde Mister X is in de handen van Stomp een enge gladderd die playbackend de arme juffrouw wil veroveren. Maar als Mister Flex binnen komt wandelen springt de vonk over. De manier van vertellen van Calister en haar combo is duidelijk verwant met die van Stomp. De innemendheid ervan schuilt in een ronde, zachtmoedige klank die nergens gewelddadig hard of dwingend is. Je zou kunnen zeggen dat deze show lief, licht en luchtig is. Hij is ook oprecht.