Haagsche Courant 14-07-01Hans Piët
JAZZ - North Sea Jazz Festival met Van Morrison, Mike Stern, Izaline Calister, Zuco 103, Hefner, John McLaughlin en Cuban Heels. Gehoord: gisteren, Den Haag (Nederlands Congres Centrum). Ook: vandaag en morgen aldaar.

Weemoed en swing

(…) Het is de zesentwintigste editie alweer van een festijn dat liefhebbers uit de hele wereld trekt, zo werd gisteravond tijdens de eerste dag, dankzij een kakafonie aan vreemde talen, weer eens duidelijk. Die start viel niet tegen met indrukwekkende optredens van Izaline Calister, Zuco 103 en Van Morrison.

(…) Izaline Calister, die net als de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira van Zuco 103 dat Zuidamerikaanse temperament met zich meedraagt, zag op het dakterras haar aanhang in snel tempo groeien tot een overvolle bak. Logisch, zeg je achteraf, want als je zo’n mooie stem weet te combineren met zulke indringende woorden en lekkere, soms met heimwee gevulde latin muziek –met vleugjes soul en jazz– en je bovendien als podiumpersoonlijkheid (op blote voeten) de mensen moeiteloos om je vinger weet te winden, dan kan er eigenlijk niks fout gaan. En wat had Izaline het naar haar zin. (…)